Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Lelaki Tak Dikenali Mengekori Wanita Ini, Saat Dia Cuba Melakukan Jenayah, Wanita Ini Tunjuk Telefon Pintarnya, Tiba² Lelaki Lari KETAKUTAN, Rupa-Rupanya…

| October 3, 2017 | 0 Comments

Lelaki Tak Dikenali Mengekori Wanita Ini, Saat Dia Cuba Melakukan Jenayah, Wanita Ini Tunjuk Telefon Pintarnya, Tiba² Lelaki Lari KETAKUTAN, Rupa-Rupanya… | KITA VIRAL – Apa yang akan anda lakukan jika anda telah diikuti oleh orang yang tidak dikenali?

Adakah anda akan lari selajunya? atau telepon pihak polis? Apakah akan berlaku sekiranya tiada sesiapa di sekeliling anda dan tidak ada apa-apa atau sesiapa yang mampu menolong anda?

Rupa-rupanya telefon bimbit ataupun smart phone yang sentiasa berada di tangan kita 24 jam boleh menjadi senjata yang sangat hebat untuk menyelamatkan diri dari orang yang tidak dikenali.

Tengok gambar-gambar dan video dibawah. Bagaimana perempuan ini cuba selamatkan dirinya dari pada penjenayah hanya menggunakan telephone sahaja.

1. Perempuan ini dapat merasakan seorang lelaki yang tidak dikenali berjalan ke arahnya ketika dia sedang berjalan berseorangan.

2. Semakin lama, semakin dekat lelaki itu mengekori perempuan ini. Dia dapat rasakan mungkin bahaya akan menimpanya.

3. Sebelum penjenayah itu bertindak, dia segera menggunakan telephone pintarnya dan menunjukkan skrin yang ada pada telefon itu.

4. Tiba-tiba penjenayah itu mengundur diri dan cuba melarikan diri. Jadi kita mula tertanya-tanya apa yang ada pada telephone wanita ini sehingga penjenayah ini melarikan diri.

Sebenarnya, apa yang ada pada skrin telefon wanita? bila kita lihat gambar diatas ini rupa-rupanya di skrin telephone pintar milik wanita ini ada video seorang polis seolah-seolah sedang buat video live memberi amaran kepada penjenayah ini.

seorang polis memberikan peringatan lisan kepada penjenayah ini bahawa wajah dan lokasinya telah dikepung oleh pihak polis ! Polis memberi amaran agar mengundur diri jika tidak polis akan tangkap penjenayah ini dengan kadar segera.

Kemunculan seorang anggota polis di atas skrin telephon wanita dan penjenayah itu juga dapat melihat wajahnya sendiri juga menyebabkan penjenayah ini takut dan menganggap bahawa jenayahnya sedang diperhatikan oleh pihak polis.

Rupa-rupanya Ini adalah aplikasi rakaman yang dibuat dengan tujuan untuk mencegah kejadian jenayah dan merakam wajah pelaku. Walaupun ia mungkin tidak berkaitan langsung dengan polis, aplikasi ini boleh menjadi penawar pertama sebelum jenayah.

Mari kita lihat videonya disini :

 

Sesiapa yang mempunyai pengalaman menggunakan aplikasi ini? Apa yang anda fikir, berguna atau tidak pada saat-saat penting? Kongsikan jika bermanfaat

Sumber : YouTube

Tags: , , ,

Category: Kisah Jenayah

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *