Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Suami Aku Nekad Kahwin Lain..Terus ‘Cancel’ Kahwin Lepas Ustaz Ni Cuba Buat…

| August 16, 2016 | 0 Comments

Suami Aku Nekad Kahwin Lain..Terus ‘Cancel’ Kahwin Lepas Ustaz Ni Cuba Buat… |Terkejut dapat sms dari seorang kawan lama yang sebelum ini ada jumpa beberapa kali minta nasihat.. Terima kasih teramat sangat, Allah dah selamatkan diriku dari kegelapan dan musibah. Terima kaseh atas doa.

Capture

Sebelum ini dia dan isterinya pernah minta nasihat saya. Kerana kesibukan keduanya bekerja. Tak sempat beri masa bersama. Sehingga suaminya mula berkenalan dengan seorang wanita dan ingin kahwin seorang lagi. Siang malam berusaha meminta nak kahwin lagi seorang. Isterinya menangis siang malam dan perangainya yang lemah lembut dan penyayang berubah 300 peratus jadi kasar dan pemarah. Mula marah anak-anak. Dia minta dilepaskan.

Tengah malam mengamuk dan pukul suami. Suaminya pun jadi murung 24 jam. Tak tahu apa nak dalam hidup ini. Jadi serba tak kena. Isterinya ambil hp suami. Suami dah tak boleh pakai telefon dan tak boleh keluar rumah. Suaminya amat sayang isterinya dan anak-anak tapi teruji dengan godaan dunia dan kelalaian.

Akhirnya isterinya benarkan suaminya berkahwin lagi dengan berendam air mata. Rasa sedih teramat sangat. Poligami itu satu yang dibenarkan dalam Islam. Hatinya tak mampu untuk semua itu. Dia mula menangis dan pasrah. Dalam masa yang sama dan serentak, suaminya pula buat keputusan tak nak dan tak mahu kahwin dah.

Isterinya tak berhenti solat dan menangis minta pertolongan Allah. Suaminya pun asyik menangis berdoa. Akhirnya Allah beri keputusan datangkan rasa dalam hati suami tadi ingat pengorbanan isteri. Dan tak mahu isterinya bersedih. Dia sayang dan teramat cintakan isterinya..dia asyik tringat saat isterinya bersalin 3 orang anaknya. Itulah kesan solat. Allah bantu keluarkan dari kesedihan dan musibah.

Dia menangis minta maaf pada isterinya. Kata saya padanya,isteri yang menerima kita setelah kita tersilap langkah adalah isteri yang amat baik. Mereka bukan sahaja isteri tetapi merekalah sahabat dunia dan akhirat. Mulakanlah semula saling mencintai dan menghargai. Berilah masa bersama. Sibukkan diri dengan kerja agama..sebarkan Islam.

Kini kedua pasangan tadi menjadi macam pasangan baru bercinta. Setiap malam buat Ta’lim dalam rumah. Setiap waktu tahajud mereka tahajud sama-sama. Subuh di masjid bawa anak-anak. Rezekinya mencurah-curah. Betul lah bila suami isteri saling mencintai dan menyayangi Allah beri keberkatan rezeki. Begitulah kadang-kadang ujian datang membuat kita suami isteri lebih muhasabah diri dan rahmat yang besar datang-ebit lew

P.S. 1 – Inilah Cara Bersihkan Rumah Suri Rumah Kena Tahu, Tak Payah Pakai Pencuci Mahal Dah. Jimat Duit !!!
P.S. 2 – Ustaz Ini Berani Bongkar Wajah Yakjuj & Makjuj Yang Selama Ini Dirahsiakan Amerika !!!
P.S. 3 – Kisah Jin Islam Dedah Rahsia Segitiga Bermuda..Memang MEREMANG BULU ROMA !!!
P.S. 4 – Selalu Nampak ‘Ulat’ Ni Terbang Di Mata Anda? Inilah Penjelasan Kejadiannya Yang Ramai Tak Tahu !!!
P.S. 5 – ”PERHATIAN” Para Ibu JANGAN PANASKAN Semula 10 Jenis Masakan Ini, Anda Lihat lah Sendiri Akibatnya !!!

Tags: , , , ,

Category: Agama

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *