Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

DR VIDA TAK JADI BELI SAHAM RAYANI AIR KERANA INI, PATUTLAH !!!

| June 14, 2016 | 0 Comments

DR VIDA TAK JADI BELI SAHAM RAYANI AIR KERANA INI, PATUTLAH !!! Pengasas Vida Beauty Sdn Bhd Datuk Seri Dr Hasmiza Othman berkata pihaknya kini tidak lagi berminat untuk membeli saham syarikat penerbangan patuh syariah Rayani Air selepas Lesen Perkhidmatan Udaranya (ASL) dibatalkan.

dato-vida1

Beliau berkata, ini disebabkan syarikat tersebut kini tidak mempunyai lesen penerbangan.

“Kalau tak ada lesen macam mana nak jalankan (operasi)? Nak dapat lesen susah. Tak payahlah cari pasal (beli saham). Nak beroperasi tak boleh.

“Saya (sebelum ini) tunggu dan lihat perkembangan dan maklum balas daripada konsultan saya untuk lihat macam mana (keadaan Rayani Air), kaji juga. Bila kaji kita lihat susah untuk pulih balik.

“Saya ingatkan dulu daripada tidak beroperasi, baik beroperasi tapi banyak sangat masalahnya. Kapal terbang hanya dua, pekerja 400 orang dan punya tanggungan terlalu besar berbanding pendapatan,”katanya, lapor FMT.

MAVCOM turut membatalkan ASL Rayani Air.

Dalam satu kenyataan, suruhanjaya penerbangan itu berkata, Rayani Air melanggar syarat ASL dan kurang keupayaan daripada segi kewangan dan pengurusan untuk meneruskan operasi sebagai syarikat penerbangan komersial.

Dr Hasmiza yang lebih dikenali sebagai Dr Vida menyatakan pihaknya terkejut dengan berita pembatalan lesen Rayani Air itu.

Sementara itu, Pengurus Stesen Rayani Air di KLIA2 Zulkalnain Azdan pula berkata pembatalan lesen Rayani Air itu adalah salah Pengasas Rayani Air, Ravi Alagendrran dan isterinya Datuk Kartiyani Govindan.

“Sebab mereka tidak mahu dengar cakap kakitangan, dia hendak jual syarikat dengan harga mahal, jadi pelabur tidak mahu. Sebab mereka tahu Rayani tidak ada aset.

“Perancangan dia sekarang, kalau dia hendak jual dengan harga jutaan ringgit pun tidak laku sebab sudah tiada harga. Kalau dia hendak jual pun dengan harga kurang daripada jutaan ringgit atau sejuta,” katanya.

Beliau pada masa sama turut berharap Ravi dan Kartiyani menjual syarikat yang diasaskan mereka itu.

“Ravi dengan isteri dia kena jual syarikat dia dengan nilai yang sangat rendah, biar pelabur ambil alih dan mereka keluar daripada syarikat,” katanya.

 

P.S. 1 – Inilah Cara Bersihkan Rumah Suri Rumah Kena Tahu, Tak Payah Pakai Pencuci Mahal Dah. Jimat Duit !!!
P.S. 2 – Ustaz Ini Berani Bongkar Wajah Yakjuj & Makjuj Yang Selama Ini Dirahsiakan Amerika !!!
P.S. 3 – Kisah Jin Islam Dedah Rahsia Segitiga Bermuda..Memang MEREMANG BULU ROMA !!!
P.S. 4 – Selalu Nampak ‘Ulat’ Ni Terbang Di Mata Anda? Inilah Penjelasan Kejadiannya Yang Ramai Tak Tahu !!!
P.S. 5 – ”PERHATIAN” Para Ibu JANGAN PANASKAN Semula 10 Jenis Masakan Ini, Anda Lihat lah Sendiri Akibatnya !!!

Tags: , , , ,

Category: Informasi

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *